Amir räddade tolvåring upp från iskalla vattnet

Amir räddade tolvåring upp från iskalla vattnet
Den tolvårige pojken hade trillat i vattnet Vänersborg och kunde inte ta sig upp. Då kom Amir Palislamovic till undsättning – och hjälpte honom. – Vattnet var i brösthöjd på honom. Han darrade, säger Amir.

Händelsen inträffade vid kajen på Hamngatan i Vänersborg häromveckan.

Två pojkar stod då vid kanten och tittade på ett par svanar när en av dem, en tolvåring, trillade i.

En äldre man som såg vad som hände vinkade då dit parkeringsvakten Amir Palislamovic, som just svängt in på en parkering intill.

När han kom dit såg han en pojke med vatten till bröstet.

– Han var i vattnet, bara huvudet och handflatorna var ovanför. Det syntes direkt att han darrade. Han kunde prata, men darrigt, säger Amir Palislamovic, som först pratade med Vänersborgs kommun om händelsen.

Flera minuter i vattnet

När pojken inte själv kunde klättra upp för stegen som fanns i betongväggen en bit från där pojken stod, klättrade Amir ner och hjälpte honom.

– Han hade säkert varit tre, fyra minuter i vattnet, säger Amir Palislamovic.
Efter att pojken kommit upp hjälpte Amir honom att få av sig de kalla kläderna. Han svepte sedan sin jacka runt honom och satte på honom en mössa.

Sedan körde de till Näl.

– På akuten var de verkligen fantastiska. Det kom tre, fyra sköterskor med filtar och tog hand om honom på ett professionellt sätt, säger Amir Palislamovic.

Familjen skrev mejl

Dagen efter skickade pojkens pappa ett mejl till Securitas ledning där han skrev att pojken fått lämna sjukhuset inom någon timma efter han kommit dit.

Han tackade också för den rådiga insatsen, något Amir menar värmer.

– Det känns härligt. Men det var inte bara jag, utan även den äldre mannen samt två kvinnor som kom dit för att hjälpa till. Hela handlingen var väl gjord, säger han.

Källa: Expressen.se

Alkohol ökar risken att få coronaviruset السابق

Alkohol ökar risken att få coronaviruset

السجن مدى الحياة للمتهم الرئيسي في قتل سياسي ألماني مرحب باللاجئين التالي

السجن مدى الحياة للمتهم الرئيسي في قتل سياسي ألماني مرحب باللاجئين

شاركنا تعليقك