Antalet anmälningar om sexköp har ökat under året

Antalet anmälningar om sexköp har ökat under året

Antalet anmälningar om sexköp har ökat i år och fram till förra veckan hade 166 brott gällande köp av sexuell tjänst i region Stockholm registrerats – motsvarande siffra för hela 2019 var 173 stycken.

I fredags förra veckan inleddes en rättegång där en man och en kvinna står åtalade för grovt koppleri med människohandelsliknande inslag. Detta sedan polisen identifierat 20 kvinnor som misstänks ha sålt sex till ett stort antal män i lägenheter i södra Stockholm.

Polisinsatsen var en av flera uppmärksammade sådana i år och myndigheten kan nu konstatera att antalet anmälningar om just sexköp har ökat i Stockholmsregionen under året.

Fram till den 17 augusti i år har 166 brott gällande köp av sexuell tjänst i region Stockholm registrerats jämfört med 173 stycken under hela förra året.

”Sprids i köparkretsar”

Enligt Polisen är en viktig faktor det brottsförebyggande arbetet och myndigheten uppmanar allmänheten att fortsätta vara uppmärksamma.

– Det som allmänheten kan göra är att vara uppmärksam på om det är människor i trapphuset som de inte känner igen. Om man ser någon okänd kan man säga hej och fråga vem personen ska till.

– Det är brottsförebyggande i sig och sprids i köparkretsar att folk i huset har koll, säger Christian Frödén, vid människohandelssektionen vid regionala utredningsenheten hos polisen i region Stockholm.

dagensjuridik.se

وكالات أممية تدعو إلى إنزال عاجل لمئات اللاجئين والمهاجرين الذين تم إنقاذهم في البحر الأبيض المتوسط السابق

وكالات أممية تدعو إلى إنزال عاجل لمئات اللاجئين والمهاجرين الذين تم إنقاذهم في البحر الأبيض المتوسط

ÄR DET BARA SD SOM STÅR UPP FÖR YTTRANDEFRIHETEN? التالي

ÄR DET BARA SD SOM STÅR UPP FÖR YTTRANDEFRIHETEN?

شاركنا تعليقك