BEROR DELVIS PÅ PANDEMIN

Antalet skjutningar i Stockholms län ökar

Antalet skjutningar i Stockholms län ökar
Antalet skjutningar i Stockholms län har ökat det senaste halvåret i jämförelse med samma period förra året, enligt SVT Nyheter Stockholm.

Under januari till juni har 61 skjutningar skett i jämförelse med 40 våren innan enligt SVT. 

Totalt har 163 skjutningar förekommit till juni, en siffra som ändå är likvärdig med året innan då det skedde 155 skjutningar för samma period.

I Region Nord har antalet skjutningar minskat från 18 till 10.

Skjutningarna i polisregion Öst och Väst har även minskat något medan de andra regionerna ligger i samma nivå som förra året.

– Det finns väldigt många personer med högt våldskapital som inte räds att använda ett skjutvapen om man har tillgång till ett, säger Anna Benedetti, operationsledare i Stockholms län.

Polisen tror att antalet ökade skjutningar i Stockholms län bland annat beror på nyrekryteringar av unga till kriminella gäng, men även rådande coronapandemin med olika störningar ses som en möjlig orsak.

Stängda gränser tros också vara en anledning, enligt polisen där man ser en ökning av fler häktade personer än vanligt.

– Vi kan inte se att narkotikainförseln i landet har minskat på något sätt på grund av coronapandemin eller stängda gränser.

Den här perioden på året är det mer normalt att det är färre hemma i regionen än vad det är nu och jag tror att hela våren har bidragit till att personer som annars är ganska flyttbara, de är kvar i Stockholm och Sverige, säger Anna Benedetti.

Sveriges Radio

Antalet skjutningar i Stockholms län ökar السابق

Antalet skjutningar i Stockholms län ökar

الرياضة في السويد التالي

الرياضة في السويد

شاركنا تعليقك