Birgitta Ohlsson: Hemma bra, men kontoret bäst?

Birgitta Ohlsson: Hemma bra, men kontoret bäst?
Vad händer egentligen när gränserna suddas ut mellan arbete och fritid, undrar Birgitta Ohlsson i den här krönikan.

Coronakrisen har verkligen kastat om allt. Inte minst på jobbet. Minns ni vad vi kontorstvistade om för bara sex månader sedan? De öppna kontorslandskapens vara eller inte vara.

Förespråkarna lyfte fram närheten när inga barriärer till väggar skiljde kollegor åt på kontoret. Andra uppskattade pulsen som skapas spontant när det går att utbyta idéer tvärs över rummet. Vissa lyfte fram att de blir mer effektiva, då det knappast går att slösurfa vid datorn med en kollega sittandes bakom. Och så klart det mest uppenbara. Ytor kostar.

Stressforskningsinstitutets studier har visat att de som sitter i öppna landskap har färre konflikter, mailar mindre ofta, gillar sina chefer mer och får en bättre gemenskap.
Motståndarna däremot lyfte fram de stressiga momenten. Att aldrig vara säker på om, när och hur de skulle finna en lugn plats på morgonen.

Känslan av att alltid vara lite rotlös på arbetsplatsen. Att aldrig hinna göra sitt skrivbord till sitt alldeles egna med något foto på familjen, fylla favoritvasen med några blommor från trädgården som sprider trevnad eller småburkarna med handkräm vid tangentbordet. Allt det där som hemtrevligt boar in en arbetsplats. Lite av en själv fastän på jobbet.

Nu under coronakrisen är för en del av oss våra hem själva arbetsplatsen. Gränserna har suddats ut mellan arbete och fritid. Ens eget köksbord har blivit skrivbord, hemmavarande familjemedlemmar passerar revy i bakgrunden under videomötena och ofrivilliga ljud från skrikande barn, tutandes bilar, slamrig utplockning av disk, skällandes hundar och stundom usel uppkoppling påverkar både koncentration, prestation och arbetsmoral.

För faktum är att även om det i många yrken inom vård, turism, industri, infrastruktur, forskning och detaljhandel är fullkomligt omöjligt att arbeta hemifrån, så är det många som gjort det inom andra yrkesfält.

Enligt en Sifo-undersökning, beställd av Tele2, ökade andelen som jobbade hemifrån under våren från 15 procent till 57 procent. Allt fler arbetsplatser följer mönstret globalt. Teknikföretaget Google meddelade nyligen att deras 200 000 anställda rekommenderas att arbeta hemifrån fram till sommaren 2021.

Min egen amerikanska arbetsgivare kommer att ha vårt huvudkontor stängt tills januari. Trenden är tydlig. Hemarbetet har kommit för att stanna. Folkhälsomyndigheten rekommenderar att svenskar som har möjligheten fortsätter att jobba hemifrån till nyår.

Men vad händer egentligen när gränserna suddas ut mellan arbete och fritid? Fackförbundet Unionen visade i en studie att 59 procent av hemmajobbarna uppger att arbetsmiljön har blivit sämre sedan de flyttade hem kontoret. En annan undersökning från Dagens Nyheter och opinionsföretaget Ipsos visar att 51 procent anser att det mest negativa är ensamheten och avsaknaden av kollegor. Nina Wormbs, professor i teknikhistoria, lyfte på DN-debatt (29/7) fram att distansarbete inte enbart är av godo.

Jag älskar modern teknik. Jag uppskattar som förälder det flexibla med möjligheten att kunna arbeta hemifrån. Jag gillar verkligen hur videomöten gör det möjligt att sitta på möte med människor från olika kontinenter.

Men samtidigt avskyr jag detta nya normala. Jag saknar desperat att småprata med kollegor vid en kaffeautomat. Jag längtar efter att idéspraka med ett arbetslag i ett konferensrum. Jag sörjer det magiska som uppstår i mänskliga möten. Det gamla normala fattas mig.

Hemma bra, men kontoret bäst? Eller i alla fall lagom som det brukar heta på svenska.

VK.se

تطورات كورونا السابق

تطورات كورونا

مدن سويدية في الصدارة التالي

مدن سويدية في الصدارة

شاركنا تعليقك