Coronapandemin kan få frilansandet att öka i branschen

Coronapandemin kan få frilansandet att öka i branschen

Coronapandemin gör allt fler positiva till frilansarbete enligt ny undersökning, Pepsi satsar på e-handeln och legendariska modevarumärket Kenzos grundare död i covid-19. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.

På grund av coronapandemin är arbetslösheten i Sverige just nu stor och nära en halv miljon människor är inskrivna som arbetslösa.

Nu visar en ny undersökning av Kantar Sifo på uppdrag av Cool Company att den tuffa situationen har gjort allt fler svenskar positiva till att frilansa.

Bland de som i dag arbetar uppger fyra av tio att de skulle kunna tänka sig att frilansa i framtiden. En femtedel kan tänka sig att frilansa med samma typ av jobb de har i dag och en fjärdedel, skulle kunna tänka sig att frilansa med en annan typ av jobb.

Cool Company ser en ökning av antal personer som fakturerar för uppdrag, jämfört med samma period förra året, inom områden som marknadsföring, byggarbeten, hemstädning och journalistik.

För de som frilansar inom IT och administration har läget varit mer stabilt, trots covid-19. Män svarar i högre grad än kvinnor att frilansandet är mer lönsamt.

Kvinnor svarar däremot i högre utsträckning än män att de kan styra sina egna arbetstider och att frilansandet är en chans för dem att få förverkliga sina affärsidéer.

Pepsi satsar på e-handeln

När Pepsi presenterade sin senaste kvartalsrapport meddelande bolaget att man liksom så många andra väljer att öka sin satsning på e-handel på grund av coronapandemin. Det skriver Marketingweek.

Pepsis vd Ramon Laguarta sade att e-handelsmarknaden under de senaste månaderna växt så pass mycket att utvecklingen nu redan ligger i linje med vad bolaget förväntat sig för de närmaste tre åren, vilket gör det viktigare än någonsin att bygga en lönsam e-handelsaffär. 

Kenzos grundare död i covid-19

Kenzo Takada, grundare av det legendariska modevarumärket Kenzo, avled under söndagen på ett sjukhus i Paris med bekräftad covid-19. Kenzo Takada var verksam som modedesigner i över 30 år och var den första japanske designern att slå igenom på Paris modescen.

1993 köptes Kenzo av den franska lyxmärkeskoncernen LVMH. I sex år arbetade Takada sedan som kreativ chef på Kenzo innan han gick i pension från modebranschen 1999. Kenzo Takada blev 81 år. 

Vice hittar ny marknadsdirektör hos Ogilvy

Nadja Bellan-White, tidigare på byrånätverket Ogilvy, får den nyskapade rollen som global marknadsdirektör på Vice Media Group. Det skriver Adweek.

I rollen får hon ansvar för alla varumärken inom Vice portfolio – Vice.com, Vice Studios, Vice TV, Vice News and den kreativa byrån Virtue – vad gäller kommunikation och marknadsföring på ett globalt plan.

Nadja Bellan-White har mer än 20 års erfarenhet inom marknadsföringsbranschen, och var senast executive partner på Ogilvy & Mather Worldwide, där hon bland annat ledde Doves varumärkestransformation inom Unilever. 

Google ska betala för journalistik i ny satsning

Google utlovar 1 miljarder dollar till nyhetspublicister under de närmaste tre åren, skriver The Drum. Det i en satsning på journalistik inom en ny produkt kallad Google News Showcase, där Google kommer betala publicister för att skapa innehåll.

Satsningen lanseras initialt i Brasilien och Tyskland med bland annat Der Spiegel som tidigt samarbetspartner. I ett blogginlägg skriver Googles vd Sundar Pichai: ”Internet har varit det senaste skiftet, men det kommer verkligen inte vara det sista. Vi vill spela vår roll i att hjälpa journalistiken under 2000-talet”. 

resume.se

مبادرة أممية جديدة لتمكين المراهقات والشابات في أفريقيا جنوب الصحراء السابق

مبادرة أممية جديدة لتمكين المراهقات والشابات في أفريقيا جنوب الصحراء

Förhöjd självmordsrisk hos äldre immigranter التالي

Förhöjd självmordsrisk hos äldre immigranter

شاركنا تعليقك