Coronapåståenden och hatretorik fick Youtube att släcka Swebbtv

Coronapåståenden och hatretorik fick Youtube att släcka Swebbtv

Det var brott mot Youtubes regler om rapportering om corona och hatretorik som fick Google att stänga den svenska webb-tv-kanalen Swebbtv på Youtube strax före jul.

Google har ett långt regelverk om vad som får sägas om corona och enligt företaget bröt Swebbtv bröt mot reglerna.

Det är inte bara Donald Trump som har förlorat tillgången till sina sociala medier. I december 2020 stängdes den svenska kanalen Swebbtv på Youtube. 

Det är en kanal som innehåller mycket hårda ord om både invandrare och invandringspolitik. Detta blandas med en djup misstro mot politiker, banker, storföretag, klimathotet och coronapandemin.

Tre regelbrott

Google, som äger Youtube, menar att Swebbtv vid två tillfällen bröt mot Googles regler om rapporteringen kring corona.

I ett program med titeln ”Är corona ett iscensatt larm?” beskrivs corona som inte mycket värre än en vanlig årsinfluensa och det påstås utan grund att statistiken varit konstruerad för att skrämma folk i syfte att skapa en grogrund för vaccinerna.

I ett annat program hävdar en inringare att corona är en ”plandemi”, en konspirationsiteori som handlar om att förändra det ekonomiska systemet i grunden, ta världsherraväldet och kontrollera mänskligheten.

En av programledarna nickar instämmande och säger att det handlar om att skapa en världsregering.

– Det är viktigt att folk får säga vad de tycker och det är väl uppenbart att åtgärderna (som vidtagits med anledning av corona) inte står i proportion till farligheten. Det är absolut frågeställningar som man måste diskutera, säger Mikael Willgert, ansvarig utgivare för Swebbtv, till SVT.

Google menar även att Swebbtv brutit mot reglerna om hatretorik i ett program där asylsökande ungdomar från Afghanistan bland annat beskrivs som ”ljugande skäggbarn”.

”Vi har strikta policyer”

SVT har läst Googles mejl till Swebbtv och sökt företaget för ytterligare svar, men får endast en skriftlig kommentar från kommunikationschefen för norra Europa Mark Jansen:

”Vi har strikta policyer för vad som är tillåtet att ladda upp på Youtube. Material som bryter mot dessa riktlinjer tas bort från plattformen, under tredje kvartalet 2020 togs 7,9 miljoner sådana videoklipp ner.

Vi går inte in på detaljer kring enskilda policybeslut, men på ett allmänt plan – kanaler som bryter mot regelverket får ett antal varningar, och vid upprepade regelöverträdelser kan kanaler tas bort i sin helhet.”

Källa:SVT.se

Ytterligare 309 polisstudenter går ut på aspiranten السابق

Ytterligare 309 polisstudenter går ut på aspiranten

Hon är Volvobolagets nya vd التالي

Hon är Volvobolagets nya vd

شاركنا تعليقك