Dina skulder försvinner inte om banken går i konkurs

Dina skulder försvinner inte om banken går i konkurs
Med anledning av att en kändis vägrar betala en skuld till en bank med hänvisning till att hen trodde att banken skulle gå i konkurs när hen tog lånet, så tål det att upprepas: Du blir inte av med dina skulder när banken går i konkurs. Tvärt om är du en tillgång för konkursboet.

En kändis har vägrat gå med på utmätning av en obetald skuld till banken Nordax.

En av många konspirationsteorier som fluktuerar är ju den där med de elaka ondskefulla bankerna och att pengar inte är pengar (fast man i det här fallet kunde använda dessa icke-pengar till att renovera upp ett HVB-boende) och det är förstås tragiskt att se hur någon är beredd att förlora stora summor pengar baserat på filmer på Youtube.

Kändisen verkar enligt media mena att varken lån eller ränta behöver betalas eftersom hen hade räknat med att Nordax skulle gått i konkurs, men menar att hen egentligen har pengarna.

Detta trots att hen redan tidigare varit ärende hos fogden.

Nog om det.

Du blir inte av med dina skulder om banken går i konkurs - gå i konkurs gör banken för att slippa betala sina skulder.

Dina skulder är istället en tillgång i konkursboet, och kommer som sådan att säljas vidare till en annan bank, t ex Domedagen Ragnarök Bank & Inkasso AB, som med sin personliga service skickar hem sina vältränade tjänstemän till dig för att upprätta en personlig kundrelation och avbetalningsplan.

Något överdrivet. Antagligen blir det någon seriös bank som köper dina skulder.

Det kan finnas möjlighet att förhandla med konkursboet och kanske köpa sina egna skulder till underpris, t ex 80 000 för 100 000 i skuld, men det är tveksamt om konkursförvaltaren har tid att sitta och förhandla om sådana småsummor med tusentals bankkunder.

Istället kommer skulderna tas över av någon annan. Företag med stora skulder till banken kanske kan förhandla själv direkt, men knappast privatpersoner.

Så nej, inte ens om kändisens vision om bankkonkursen hade besannats hade hen blivit av med skulderna. Och inte du heller.

cornucopia.cornubot.se

From changing lives to preaching at iPads: How clergy are coping with the new normal السابق

From changing lives to preaching at iPads: How clergy are coping with the new normal

M KU-anmäler regeringen – kräver hårdare tag mot inbrott التالي

M KU-anmäler regeringen – kräver hårdare tag mot inbrott

شاركنا تعليقك