Ekot lanserar ny podcast på arabiska

Ekot lanserar ny podcast på arabiska

Ekot Radio Sweden lanserar en ny podcast på arabiska. Podden ska publiceras varje fredag och kommer att fördjupa sig i ämnen som svensk politisk debatt, integrationsfrågor, brott och kultur.

– Det finns en växande arabisktalande publik som vill ha den här typen av journalistik, säger Firas Jonblat, producent på Ekot Radio Sweden till Kulturnyheterna.

Den 9 april är det premiär för Ekot Radio Swedens nya poddsatsning på arabiska. Den riktar sig främst till nyanlända från arabvärlden som inte lärt sig svenska.

– Lyssnarna kommer att få höra berättande journalistik. Det kommer inte att handla om de där snabba nyheterna, det kommer att vara lugnare och personligare, säger producenten Firas Jonblat.

Politisk debatt och kultur

Ekot Radio Sweden förmedlar redan inrikesnyheter på arabiska – poddens roll blir att bidra med ett fördjupande format där allt från svensk politisk debatt och integrationsfrågor till kultur kommer att finnas med.

– De senaste sex, sju åren har många arabisktalande personer kommit till Sverige.

Våra lyssnare är engagerade och hör av sig och nu känner vi att det finns en växande arabisktalande publik som vill ha den här typen av journalistik, säger Firas Jonblat.

Första avsnittet: Uppehållstillstånd

Radio Swedens arabiska nyhetsutbud på sociala medier nås av omkring 15 000 unika besökare i veckan.

Podden görs av journalisterna Abdelaziz Maaloum, Yamama Alhowari, Shaima Madboly och Amr Bitar som alla jobbar på Radio Swedens arabiska redaktion. De kommer att turas om att programleda poddarna och sätta sin egen prägel på innehållet.

Det första avsnittet kommer att handla om utmaningarna längs vägen till ett permanent uppehållstillstånd och görs av Abdelaziz Maaloum.

Källa: SVT.se

دراسة تحذر: التعليم عن بُعد يضر بصحة الأطفال العقلية! السابق

دراسة تحذر: التعليم عن بُعد يضر بصحة الأطفال العقلية!

كلمات فيها عبرة للصغار والكبار : اصنعوا الإحسان التالي

كلمات فيها عبرة للصغار والكبار : اصنعوا الإحسان

شاركنا تعليقك