Fem dagar sedan 12-åringen sköts – ännu ingen gripen: ”Blivit ett ghetto”

Fem dagar sedan 12-åringen sköts – ännu ingen gripen: ”Blivit ett ghetto”
Personen som sköt den 12-åriga flickan till döds i Norsborg är fortfarande på fri fot, nästan en vecka efter dådet.

Enligt boende i området krävs det hårdare tag mot gängen.

– De här småungarna har ingen respekt för någon, säger Fittjabon Toni Nasr.

Tidigare i veckan hittades troligtvis den vita bil som förövarna använde vid dödskjutningen av 12-åringen. Bilen, som stod övergiven i Sollentuna, var delvis uppbrunnen.

– Vi misstänker att det sannolikt är den som användes i brottet, säger Mats Eriksson, presstalesperson på Stockholmspolisen.

På fredagsmorgonen hittades en man död i en brandhärjad bil i Fittja. Det är oklart om fallet, rubricerat som mord, har en koppling till skotten mot 12-åringen.

– Det är för tidigt att säga. Vi kommer naturligtvis att titta på det, säger Mats Eriksson.
”Ett ghetto här”

Toni Nasr har bott i Fittja i över 20 år. Enligt honom har situationen med kriminalitet och våld på orten blivit värre med tiden.

– Det känns som om myndigheterna gett upp, det har blivit ett ghetto här. Varje dag hör vi om sådant, en död här och en död där. Det är sorgligt, säger Toni Nasr till SVT Nyheter.

– Vi har börjat leta efter ett nytt ställe att bo på. Det är osäkert här, vi har småbarn och är rädda för att släppa ut dem på gården. Det händer något nytt varje dag.

Enligt Toni Nasr så krävs det kraftfulla åtgärder från rättsväsendet och samhället för att stoppa den nedåtgående spiralen.

– Det behövs fler poliser och hårdare straff så att de här personerna tänker på konsekvenserna. De här småungarna har ingen respekt för någon. De respekterar varken sina lärare eller polisen.

Fint ställe egentligen

Också Albybon Annika Ringkvist är orolig inför utvecklingen i Botkyrka.

– Vi är otrygga, vi funderar på att flytta härifrån. Men jag trivs ju, det är ett fint ställe egentligen. Jag har bott här hela livet och har sett förändringarna. Det måste till en ändring snart, säger hon.

– Regeringen måste ge polisen fler befogenheter att ingripa. Det måste vara en frustration för dem, de rör sig i området men kan inte göra någonting.

SVT.se

Gärningsmän kunde enkelt stjäla 52 000 pistolpatroner – MSB svarar på polisens kritik السابق

Gärningsmän kunde enkelt stjäla 52 000 pistolpatroner – MSB svarar på polisens kritik

كلاب تكشف عن كورونا التالي

كلاب تكشف عن كورونا

شاركنا تعليقك