Hamsik klar för IFK Göteborg

Hamsik klar för IFK Göteborg

Han har landat.
Har läkarundersökts.
IFK Göteborgs sensationella värvning av Marek Hamšík är nu klar.
– Inte varje dag en svensk klubb ges den här möjligheten, säger sportchef Pontus Farnerud.

Slovakiske stjärnan Marek Hamšík är nu presenterad som Blåvittspelare – och blir en av allsvenskans mest meriterade nyförvärv genom tiderna. Han har skrivit på ett korttidskontrakt till och med 30 augusti.

– Jag vet inte så mycket om allsvenskan, jag måste anpassa mig väldigt snabbt. Jag är här för att göra mitt bästa för den här klubben, säger Marek Hamšík på presskonfersensen.

Marek inte här för pengarna

– Det är inte varje dag, år eller decennium en svensk klubb ges den här möjligheten. Redan i vårt första samtal kändes det klockrent, säger sportchef Pontus Garnered.
Hur var värvningen finansiellt möjlig?

– Marek är inte här för pengarna. Han är här för att prestera. Jag kommer inte gå in på detaljerna kring kontraktet, men vi tänker alltid på den ekonomiska situationen som fortfarande är tuff. Men det här kontraktet kommer inte att orsaka några risker.
Hur reagerade ni när ni fick möjligheten att värva Hamšík?

– Självklart blev vi överraskade. Patrick Mörk (agent) skickade ett meddelande och frågade om vi var intresserade av att värva en rätt så hyfsad spelare. Och när vi fick möjligheten gjorde vi allt vi kunde för att genomföra det.

Hamšík landade i Sverige vid halv elva på söndagskvällen. Och på Landvetter, utanför Göteborg, möttes han av runt 100 IFK Göteborg-supportrar som ville välkomna honom.

– Jag var förvånad, med tanke på situationen som råder. Jag känner mig väldigt hedrad, säger Marek Hamšík.

– De uppmanades hålla avstånd avstånd och allt gick lugnt till. Det var när den aktuella fotbollsspelaren kom ut som det inte gick att hålla tillbaka folk längre, han ville träffa och hälsa på dem också. Det ebbade ut snabbt och supportrarna lämnade under kontrollerade former, säger Fredrik Svedemyr, presstalesperson för polisen på Region Väst till Aftonbladet.

Flest någonsin

Orsaken bakom den osannolika övergången är delvis att Hamšík ville representera en klubb i Europa inför sommarens EM. Där Slovakien ingår i Sveriges grupp.
Valde du att gå till Sverige för att vara van vid att möta svenskar?

– Självklart inte. Men det är ju nice.
Många arenor i allsvenskan har konstgräs – hur är det för dig?
– Om jag fick välja, så spelar jag helst på naturgräs. Men med tanke på bland annat vädret så får jag acceptera det.

Förstavalet ska ha varit Slovan Bratislava där hans karriär inleddes, men det gick inte att genomföra bland annat på grund av stängt övergångsfönster.
– Jag är glad över möjligheten att spela här i Göteborg före EM, sedan får vi se vad som händer, säger Hamšík.

Han berättar att han har tränat på egen hand i Slovakien under den senaste månaden, och kommer bli spelklar om några veckor.

IFK Göteborg har allsvensk premiär den tionde april mot Örebro på bortaplan.
Hamšík kommer närmast från Dalian Pro, men bröt kontraktet med den kinesiska klubben som Marcus Danielson och Sam Larsson tillhör.

Dessförinnan spelade Hamšík för Napoli i tolv år, och är den som gjort flest matcher, 520, för Neapelklubben. Och näst flest mål genom tiderna, 121 totalt – tio färre än Dries Mertens som fortfarande spelar för Napoli.

Källa: SVT.se

Hur många kronor är en patients säkerhet värd? السابق

Hur många kronor är en patients säkerhet värd?

Pandemic forces cancellation of popular Cambodian holiday for second year in a row التالي

Pandemic forces cancellation of popular Cambodian holiday for second year in a row

شاركنا تعليقك