Zlatans roll i landslaget var problematisk – lagkamraten Albin Ekdal om tiden:

"Hans gestikulerande och vassa kommentarer sänkte vissa spelares självförtroende"

"Hans gestikulerande och vassa kommentarer sänkte vissa spelares självförtroende"

Att ha en världsstjärna som Zlatan Ibrahimovic som ledstjärna i landslaget var inte det lättaste.

Albin Ekdal, lagkamrat med Zlatan i landslaget i flera år, tycker inte att landslaget lyckades hantera Zlatan på bästa möjliga sätt.

”Förmodligen var det många som inte kunde tackla hans enorma vinnarskalle och temperament”, funderar Ekdal i sitt sommarprat i Sveriges Radio.

Ibrahimovics sista mästerskap med Sverige var EM i Frankrike år 2016. Albin Ekdal var med – och såg att saker och ting inte fungerade som de skulle.

Det berättar Ekdal i sitt sommarprat i Sveriges Radio.

– Zlatan var den stora stjärnan. Det var han som skulle göra det, leda Sverige genom ur och skur. Förbundskapten Erik Hamrén hade gett honom taktpinnen och vi andra skulle förlita oss på Zlatan.

– Vårt lag bestod av en världsstjärna och tio hyfsade lirare runtom som skulle hjälpa honom att dominera. Den taktiken höll inte, slår Ekdal fast.

Enligt Ekdal var det självklart att lagets spel skulle kretsa kring Zlatan. Men det gjorde samtidigt att andra spelare inte tog sitt ansvar och spelade under sin egentliga nivå.

”Gynnar sällan laget i slutändan”

Sampdoriaspelaren Ekdal har senare funderat om resten av truppen helt enkelt inte kunde handskas med en karaktär som Zlatan.

– Kanske var det så att många i landslaget inte klarade av att hantera Zlatans krav på sina medspelare. Hans gestikulerande och vassa kommentarer sänkte vissa spelares självförtroende. Det har jag sett många gånger. Och det gynnar sällan laget i slutändan.

– Förmodligen var det många som inte kunde tackla hans enorma vinnarskalle och temperament, som trots allt tagit honom till världens bästa klubbar och gjort honom till Sveriges bästa spelare genom tiderna.

Ekdal är till skillnad från ”Ibra” kvar i landslaget än i dag. Han var också en viktig del av det svenska landslag som gjorde succé i VM i Ryssland år 2018.

Där nådde Sverige kvartsfinal, med ett betydligt mer sammansvetsat lag, enligt Ekdal.

– Om vi var ett lag med en stjärna med några medspelare 2016, så reste vi som en tajt grupp två år senare till VM i Ryssland. Hela laget var VM-debutanter, beskriver Ekdal.

Svenska.yle.fi

From changing lives to preaching at iPads: How clergy are coping with the new normal السابق

From changing lives to preaching at iPads: How clergy are coping with the new normal

M KU-anmäler regeringen – kräver hårdare tag mot inbrott التالي

M KU-anmäler regeringen – kräver hårdare tag mot inbrott

شاركنا تعليقك