Kronprinsparets nya liv – från 23 resor till noll

Kronprinsparets nya liv – från 23 resor till noll
I Danmark får kändisar kritik efter sina resor till Dubai under corona-pandemin. Men kronprinsfamiljen håller sig på hemmaplan. På ett år har antalet utlandsresor för kronprins Frederik och kronprinsessan Mary minskat – från 23 till noll.

Tidigare i veckan surnade den den danska statsministern Mette Frederiksen till under en partiledardebatt. Ämnet som kom upp var de danska kändisarnas resor till Dubai – mitt under corona-pandemin. 

Enligt flera danska medier har bland annat fotbollsstjärnan Nicklas Bendtner, förra boxningsvärldsmästaren Mikkel Kessler och influencern Elvira Pitzner varit på plats i semesterparadiset under januari.

Mette Frederiksen var tydligt upprörd och fick sansa sig innan hon började prata under debatten. 
– Jag får nog lägga lite restriktioner på mig själv innan jag uttalar mig om det, sa hon först. 

– Men det finns en tydlig anledning till att vi uppmanar alla som lever i det här landet att inte resa utomlands. Det finns en anledning till att hela världen blinkar rött. 

Det är inte förbjudet för danskar att resa utomlands, men det avråds bestämt. Några som lyssnat på myndigheterna är kronprinsparet Frederik och Mary. 
Den danska tidningen Billedbladet rapporterar att det normalt så reslystna paret har minskat sina utlandsresor från 23 till noll under det senaste året. 

Flyttade från Schweiz

Efter att kronprinsfamiljen flyttade hem från Schweiziska skidorten Verbier i februari har Frederik eller Mary varit på officiella uppdrag utomlands en enda gång. Det går att jämföra med 2019 då det skedde 23 gånger. 

Kronprins Frederik flög till Frankrike i somras, men det var en hastigt planerad resa efter att hans bror, prins Joachim, drabbats av en stroke. 
I stället för att resa utomlands har Frederik och Mary agerat för att stötta kampen mot coronaviruset. 

Donerar en miljon

I höstas meddelade kronprinsparet att de skänker nästan en miljon kronor till tre välgörenhetsprojekt som har kopplingar till corona, bland annat Läkare utan gränsers globala medicinska insats mot covid-19. 

Kungahuset har varit noga med att agera som förebilder under coronapandemin. När det var dags för julfirande delade de upp sig. Drottning Margrethe firade tillsammans med prins Joachim och hans familj. Kronprinsfamiljen fick fira jul på egen hand.

– Det skickar en fin signal om att kungafamiljen följer coronareglerna. Om alla hade samlats hade de varit 13 personer och hade då spräckt den sociala bubbla som man förväntas hålla sig inom, sa kungahusexperten Søren Jakobsen i samband med att julplanerna avslöjades. 

Källa: Expressen.se

"نهاية كابوس".. ماذا تنتظر أوروبا من إدارة بايدن؟ السابق

"نهاية كابوس".. ماذا تنتظر أوروبا من إدارة بايدن؟

في السويد.. الأشجار ترسل رسائل نصية عند حاجتها للماء التالي

في السويد.. الأشجار ترسل رسائل نصية عند حاجتها للماء

شاركنا تعليقك