Prostitution

Kvinnorna fick straff om de inte sålde sex

Kvinnorna fick straff om de inte sålde sex
Polisen och frun misstänks ha drivit bordellen – avslöjades av kondomer i hundbajspåsar

Medan polisen och hustrun misstänks ha tjänat 11 miljoner, tvingades kvinnor slava på thaimassagesalongen. Enligt vittnesmål fick de inte lön om de inte erbjöd kunderna sex. Bordellägaren såg till att kvinnorna skötte sig via en övervakningskamera.

– Det spelar ingen roll hur vidriga kunderna än var, det var kunden som hade rätt jämnt, säger en av de utsatta kvinnorna i förhör.

Allt rullas upp när en kvinna i december förra året vill ta ledigt från jobbet på salongen för att ta hand om sitt febersjuka barn. Bordellägaren, en kvinna i 40-årsåldern, blir rasande och avskedar henne. Någon lön får den avskedade kvinnan inte.

Då bestämmer hon sig att gå till polisen. På stationen berättar hon att det förekommer prostitution, ekonomisk brottslighet och olovlig arbetskraft på massagesalongen i Vasastan.

Fick böta om kunden inte var nöjd

I polisförhören återger kvinnan en vardag med ständiga hot, stränga regler och utskällningar om man inte gjorde det kunderna begärde. Nekade man en kund eller ställde till med bråk straffades man med 500 kronor i böter och 10 ”röddagar”, dagar då man inte fick arbeta.

– Det kunde vara så att kunderna ville strypa och så ville jag inte det och sa ifrån. Då kunde ägaren komma och skälla ut oss, varför gör ni så att kunden klagar? berättar kvinnan som anmälde.

Slängde kondomer i soptunnor

Polisen började spana på bordellen, och skuggade bland annat de anställda. Det visade sig att kvinnorna köpte med kondomer på vägen till jobbet, och sen tog med sig små svarta plastpåsar med använda kondomer, och slängde dem i soptunnor på vägen hem.

– Man får absolut inte slänga använda kondomer i de vanliga sopkorgarna i salongen, inte i toaletten, alla ansvarar för sina egna och lägger dem i en hundbajspåse, säger en av de utsatta kvinnorna i utredningen.
Hon menar att salongens ägare var rädd för att det skulle upptäckas av bostadsrättsföreningen, om kondomerna hamnade i soprummet. 

Hotade med ”min man är polis”

Via telefonavlyssningar kunde polis konstatera att det bedrevs omfattande sexhandel i massagesalongen, och man tror att både bordellägaren och hennes make, polisen, var inblandade.

Kunderna som ringde kunde bland annat be om “extra tjänster”.

“Jag vill ha två fina tjejer” beställer en kund när han ringer salongen.
“Kan jag få ’happy ending’, om jag betalar bra?” frågar en annan.

Bara under 2019 misstänks bordellägaren och hennes man ha gjort en vinst på 4,8 miljoner som inte bokförts. I polisförhören erkänner den misstänkta kvinnan att 90 procent av inkomsterna kom från prostitutionen.

De anställda betalade enligt vittnesmålen en hyra på 100 kronor om dagen för att få arbeta i lokalen. Kom det kunder som bara ville ha ”vanlig” massage tog bordellägaren i stort sett hela summan. På det viset tvingades kvinnorna sälja sex för att kunna försörja sig. Det kunde handla om samlag men även andra sexuella tjänster.

– Gjorde man inte det så hade man inga pengar att betala hyran för, eller använda överhuvudtaget, säger en av kvinnorna i förundersökningen.
– Så hotade ägaren alltid med att ’min man är ju polis, om ni beter er illa och inte jobbar för mig, då ska vi se till att ni inte får något jobb någon annanstans i Stockholm’.

Vaktades via övervakningskameran

Varje massös kunde ha 5-6 kunder om dagen. En kvinna berättar för polisen att hon tjänat 1500 kronor på 30 timmars jobb. De som bara befunnit sig i Sverige på turistvisum var allra sämst betalda.

Via övervakningskameran misstänks bordellägaren ha kontrollerat om kvinnorna följde hennes regler. Kravet var att ha sexiga kläder, urringad tröja, kortbyxor eller miniklänning. När kunderna kom fick kvinnorna komma ut i personalrummet för att bli synade.

– Det kommer in berusade fulla kunder och försöker tvinga mig till att göra något som jag inte vill göra, men så är det ägarinnan som tittar i kameran då och förväntar sig att jag skall göra det, berättar en kvinna. 

Båda nekar till brott

Bordellägarens make som arbetar som polis, tros av polisen ha haft del i verksamheten genom att sköta det administrativa och bokföringen, hämta upp kontanter och förse salongen med produkter som massageolja.

I buggade telefonsamtal framgår att han har viss insikt i vad som pågår på salongen.
Men i polisförhören nekar han och ställer sig oförstående till att salongen gått med miljontals kronor i vinst som aldrig bokförts, trots att hans fru gått runt med guldsmycken, lyxhandväskor och dyra märkeskläder.

–Ja, absolut, jag har sett pengarna växa till sig på hennes konto, men att de skulle komma från sexförsäljning, nej, det har jag inte trott, säger han i förhören.
Han erkänner att han skött bokföringen för massagesalongen, men inte förstått att frun tagit ut stora summor svart, som aldrig redovisats eller skattats.

– Jag tror inte på de här tjejerna heller. De drar till andra salonger och det är konkurrens, och jag vet att de har tjafsat med varandra och de har sagt att de ska sätta dit henne. Min uppfattning är att hon har försökt ha en laglig och seriös verksamhet.

Razzia genomfördes i salongen
Den 18 maj tidigare i år genomförde polis en stor razzia i massagesalongen, då man bland annat hittade kondomer, en telefonbok med digert kundregister och en rosa burk under kassan där svarta kontanter förvarats.

Samtidigt greps polismannen och hans fru, som nu är misstänkta för grovt koppleri. Mannen åtals även för bland annat medhjälp till grovt bokföringsbrott, vapenbrott och dopingbrott och nekar på samtliga punkter.

Hustrun som polisen misstänker har rekryterat kvinnorna erkänner i förhören att hon känt till att det förekommit sexhandel på massagesalongen. Enligt henne har det dock inte förekommit något tvång, utan varit kvinnornas egen verksamhet. Salongens ägare menar tvärtom att hon varit snäll mot dem i två år och låtit dem försörja sig i hennes lokaler.

Aftonbladet.se

Waiting for a Better Reformed Defense of Liberalism: A Review of Van Drunen's Politics after Christendom السابق

Waiting for a Better Reformed Defense of Liberalism: A Review of Van Drunen’s Politics after Christendom

SIDA SÄGER UPP AVTAL MED SVENSKA KYRKAN التالي

SIDA SÄGER UPP AVTAL MED SVENSKA KYRKAN

شاركنا تعليقك