Larmet från Nya Zeeland: Coronasmittan är tillbaka Var virusfritt under 102 dagar

Larmet från Nya Zeeland: Coronasmittan är tillbaka Var virusfritt under 102 dagar
102 dagar utan coronavirus, sedan kom det tillbaka. Nu har antalet smittade i Nya Zeeland ökat till 30. – Smittan kommer att öka innan den minskar. Och den kommer att fortsätta vara kopplad till skolor, kyrkor och sociala samlingar precis som den gjort hittills, säger premiärminister Jacinda Ardern.

102 dagar utan coronavirus, sedan kom det tillbaka.
Nu har antalet smittade i Nya Zeeland ökat till 30.
– Smittan kommer att öka innan den minskar. Och den kommer att fortsätta vara kopplad till skolor, kyrkor och sociala samlingar precis som den gjort hittills, säger premiärminister Jacinda Ardern.

I söndags hade det gått 100 dagar sedan Nya Zeeland fått bukt med coronaviruset. Inte ett enda fall inrapporterades.
Ett par dagar senare började smittan spridas igen. I ett försök att få stopp på viruset har premiärminister Jacinda Ardern satt Auckland i karantän. I första hand till den 26 augusti.
Just nu ligger åtgärderna på nivå 3 i staden, vilket innebär att invånarna ska stanna hemma större delen av tiden. I resten av landet ligger nivån på 2.
Sjuka isoleras
Vid den tidigare hårda nedstängningen av landet låg nivån på 4 under fem veckor. Den nuvarande nedstängningen ska ge myndigheterna tid att ta hand om de smittade och isolera dem.
– Tillsammans har vi gjort oss av med covid-19 förut. Vi har lyckats stänga viruset ute i 102 dagar, längre än något annat land, säger Ardern till The Sun.
Fyra av de smittade är medlemmar av en familj i Auckland. Ingen av dem hade varit utomlands.
Hälsominister Chris Hipkins är dock inte oroad.
– Alla fall hittills har koppling till varandra, de är alla en del av ett Aucklandbaserat kluster, det är goda nyheter, säger han.
Två av de nya fallen är i staden Tokoroa, drygt 20 mil söder om Auckland. Men det kan snabbt bli fler. 300 kyrkobesökare i Tokoroa har uppmanats att testa sig efter att en familj i församlingen testat positivt för coronaviruset.
Undersöker fryst mat
Nu undersöker hälsomyndigheterna möjligheten om viruset har överlevt i lådor med fryst mat som kommit från utlandet och sedan smittat arbetare i Nya Zeeland, trots att det låter otroligt. Flera anställda vid en lagerlokal för mat i Mt Wellington har smittats. 
Både norr och söder om Auckland är poliskontroller på plats för att ingen ska ta sig in eller ut ur staden, skriver Newshub.
Enligt New Zealand Herald fanns det fredag kväll svensk tid 49 aktiva coronafall i landet .

Aftonbladet.se

Tegnell svarar på kritiken inför skolstarten: ”Barn driver inte pandemin” السابق

Tegnell svarar på kritiken inför skolstarten: ”Barn driver inte pandemin”

رقم قياسي في توقيت القطارات التالي

رقم قياسي في توقيت القطارات

شاركنا تعليقك