Linda ”Miss Li” Karlsson

Linda ”Miss Li” Karlsson
Sångare och pianist som utsågs till Årets hållbara artist på Grammisgalan i år. Om hennes uppväxt i arbetarklass och hur det ger henne kraft att jobba hårt.

Miss Li berättar om sin tuffa vardag med en kronisk sjukdom
"Du har fått en kronisk ledsjukdom. Det är alltså en helt obotlig sjukdom och du kommer aldrig nånsin bli frisk igen."

-Jag har svårt att ta in det läkaren säger berättar Linda, ”Miss Li”, Karlsson.
Linda berättar om sin trygga barndom. Hon är sprungen ur arbetarklass och hittar där sin urkraft att jobba 23 timmar om dygnet för att kunna stå på scenen 60 minuter vid dagens slut.

- Större delen av tiden har jag verkligen skitkul ute på vägarna med mitt band.
- För jag tackar inte bara ja till alla jobb. Jag bangar inte heller en enda fest. Men sakta men säkert börjar det höga tempot ta ut sin rätt.

- Och efter ett nästan 3 års långt break från Miss Li... Så börjar jag hitta tillbaks. Jag sjunger bättre. Jag skriver bättre. Och jag vågar mer.

- Och nu har jag ett eget skivbolag, ett nyvunnet självförtroende och lusten att börja släppa musik under namnet Miss Li igen.

Om Linda ”Miss Li” Karlsson

Sångare, pianist, 37 år. Född i Borlänge, bosatt i Stockholm. Debuterar som Sommarvärd.

Utsågs till Årets hållbara artist på Grammisgalan i år och prisades för sitt engagemang för djurens rätt och klimatet. Hann precis påbörja sin slutsålda Sverigeturné innan den fick ställas in på grund av coronaviruset.

Är en av de mest streamade svenska kvinnliga artisterna i år. Gick under försommaren upp som etta på Svensktoppen med nya låten Komplicerad.

Slog igenom med egna låtar på Myspace 2006. Har gjort nio album, bland annat den hyllade A woman’s guide to survival där låten Beautiful låg ett år på Svensktoppen.

Skrivit låtar åt flera världsartister.

Gjorde stor succé i TV4:s Så mycket bättre.

Skapat en egen klädkollektion.

Mitt Sommarprat handlar om hur jag är född och sprungen ur arbetarklass. Och hur det också är där som jag hittar min urkraft att jobba 23 timmar om dygnet för att kanske kunna stå på scenen i 60 minuter vid dagens slut.

Sveriges Radio

Sweden announces 'historic' 100 billion kronor budget to revive pandemic-hit economy السابق

Sweden announces ’historic’ 100 billion kronor budget to revive pandemic-hit economy

دراسة ألمانية تكشف الأماكن الأكثر خطورة للإصابة بكورونا التالي

دراسة ألمانية تكشف الأماكن الأكثر خطورة للإصابة بكورونا

شاركنا تعليقك