Nu byggs hus i Malmö som invånarna har råd med

Nu byggs hus i Malmö som invånarna har råd med
Vem kan bygga ett nytt hus där Malmöbor med låga inkomster faktiskt har råd att hyra en lägenhet?

Snart utlyser Malmö stad en tävling till intresserade byggbolag. Men projektet Mallbo blir inte Malmös motsvarighet till sociala boende: "Bostäderna ska vara öppna för alla” säger Katrin Stjernfeldt Jammeh (S).

Det blåser kalla vindar på grusparkeringen bakom mässan. Den är inte ens halvfull med bilar.

– Det ser inte mycket ut, men det är faktiskt inte länge sedan allting såg ut så här ute i Hyllie, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) kommunstyrelsens ordförande.

Men det är ett bra läge, nära till både tåg och affärer. Faktiskt ett perfekt läge för att bygga 385 lägenheter med låga hyror, alltså lägre än i resten av Hyllie.

– Och det finns ett behov. Fastän det byggs massor just nu – här i Hyllie, i Limhamn, i Oxie, ja i hela Malmö – finns det en diskrepans mellan det som byggs och det som många Malmöbor har råd att efterfråga, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh.

Malmö har landets högsta hyresnivå, i paritet med Stockholm. Samtidigt har invånarna de lägsta inkomsterna. Det visade Sydsvenskans granskning av hyresmarknaden, 2018, och det gäller än. Liksom att lösningen – att bygga nytt – inte är någon lösning, eftersom nya lägenheter har de allra högsta hyrorna.

Malmö stads nya lösning stavas Mallbo – Malmö allemansrätt boende, enligt Katrin Stjernfeldt Jammeh. Bakom står förutom Malmö stad, det kommunala bolaget Boplats syd, fastighetsägare, byggbranschen, finansbranschen och Malmö universitet.

– Jag pratar om bostäder för dem som har inkomster i de lägre klasserna och ungdomar som har fått sitt första jobb.

Planen är att utlysa en markanvisningstävling någon gång under våren. Den som vinner är det bolag som har de allra bästa förslagen på hur de ska bygga lägenheter med låg hyra.

– Det ska vara smarta och innovativa lösningar. Det ska vara hållbart – inte bara billigt byggt, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh.

Det finns statliga åtgärder för att sänka hyrorna i nybyggda hus – det statliga investeringsstödet. Hyrorna i de husen är lägre än i andra nybyggda, men går inte att jämföra med hyresnivåerna i de hus som byggdes mellan 1940 och 1980. Där kostar en trea idag 6 840 kronor, ett nybyggt hus har en snitthyra på 10 400 kronor.

– Malmö stad dräneras just nu på billiga hyresrätter. Husen där de finns är så gamla att de är i fasen att de behöver renoveras. Renoverar värdarna då lite extra, kan de också höja hyran.

För en familj som söker en trea med maxhyra på 8 000 kronor i Malmö, är väntetiden nästan fem år på Boplats Syd. En trea som kostar det dubbla har bara 1,5 års väntetid.

Traditionellt är det allmännyttans uppgift att bygga bostäder som även folk med låga inkomster kan bo i – kan inte MKB lösa frågan?

– Jo, det kan de väl. Men den här frågan är större än allmännyttan. Idag verkar allmännyttan på en konkurrensutsatt marknad. Som det är nu, upplever vi att många bolag är intresserade av att lösa den här frågan, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh.

Bostadsbristen i Malmö är en dryg utgift för skattebetalarna. 57 procent av Malmös ekonomiska bistånd går till att betala bostäder – alltså totalt 634 miljoner kronor. Den kostnaden skulle kunna sänkas om det fanns fler hyreslägenheter med låg hyra.

Dessutom kostar hemlösheten – prognosen för 2020 är 409 miljoner kronor.
Vem ska få lov att bo i Mallbo?

– Lägenheterna ska inte vara öronmärkta för en viss grupp, utan tillgängliga för alla. Om man har väldigt mycket pengar idag, finns ett stort utbud att ta del av vad det gäller bostäder – då är de här lägenheterna kanske inte det första man väljer, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh.

Det här är alltså inte Malmös motsvarighet till socialt boende?

– Nej, vi vill öka trycket på bostadsmarknaden för att få igenom tanken: att alla ska ha råd att bo. Det här är ett växande problem över hela världen. Det finns en efterfrågan och det är här framtidens byggare måste satsa, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh.

Mallbo är inte bara en bostad utan ska också innehålla också sysselsättningsåtgärder, sociala mötesplatser och samarbete med föreningslivet, som en gemensam lokal i huset.

Malmö stad hjälper till med att få ner kostnaden. Till exempel har tekniska nämnden redan godkänt färre parkeringsplatser än för vanliga hus, istället ska det satsas på mobilitetsåtgärder, alltså bilpooler, cykelpooler och liknande.

Källa: sydsvenskan.se

Ytterligare 309 polisstudenter går ut på aspiranten السابق

Ytterligare 309 polisstudenter går ut på aspiranten

Hon är Volvobolagets nya vd التالي

Hon är Volvobolagets nya vd

شاركنا تعليقك