Oskyldig föll offer för intern gänguppgörelse i Borås

Oskyldig föll offer för intern gänguppgörelse i Borås
Frisören som sköts föll oskyldigt offer för en intern gänguppgörelse, enligt Aftonbladets uppgifter. Mannen som satt i frisörstolen var den tilltänkta måltavlan. Och ska tillhöra samma gruppering som låg bakom skjutningen mitt i fredagsrusningen.

I fredags klev en maskerad och beväpnad man in i frisörsalongen i centrala Borås och avlossade flera skott.

Skytten siktade mot en man som satt i en av frisörstolarna, och den tilltänkta måltavlan ska tillhöra den gängkriminella miljön i Borås. Han är tidigare dömd för bland annat flera fall av vapenbrott och narkotikabrott.

Uppgifter: högt uppsatta kriminella

Skytten flydde platsen och en stor polisjakt inleddes. Fyra män mellan 20 och 30 år kunde senare gripas i ett parkeringsgarage i centrala Borås, inte långt från salongen.

Enligt uppgifter till Aftonbladet har de gripna kopplingar till organiserad brottslighet och ska tillhöra samma nätverk som den tilltänkta måltavlan. Och den skadade frisören ska ha alltså ha drabbats i en intern konflikt i grupperingen.

– Min anhörig är en helt oskyldig person som fallit offer för det här och det kommer sannolikt förändra hans liv. Det är oacceptabelt att en skjutning kan ske så här, mitt på ljusa dagen på öppen gata helt centralt och drabba oskyldiga människor.

Jag tycker att polis och politiker måste få ett stopp på detta, säger en anhörig till frisören till Aftonbladet.

Samtliga anhölls senare av jouråklagare misstänkta för försök till mord.

Släppta på fri fot

Under söndagen beslutade åklagaren att alla fyra skulle försättas på fri fot då de inte kan knytas till brottsplatsen vid tidpunkten för mordförsöket.

– Anhållandet har hävts av jouråklagaren. Personerna har förhörts och deras utsagor har jämförts. Därefter har åklagaren kommit fram till att ingen av dem befann sig vid frisörsalongen och avlossade skotten, säger Robin Simonsson, vid Åklagarmyndighetens presstjänst.

Varken polis eller åklagare vill kommentera om skjutningen har koppling till organiserad brottslighet.

– Åklagaren kan inte kommentera vare sig vem som var måltavla eller om det finns någon koppling till gängkriminalitet, säger Robin Simonsson.
Ärendet utreds nu vidare av polismyndigheten.

Aftonbladet.se

"هل يجوز حصر العصابات الإجرامية في أربعين عائلة؟" السابق

"هل يجوز حصر العصابات الإجرامية في أربعين عائلة؟"

 ما سر الإقبال على البيرغر النباتي؟ التالي

ما سر الإقبال على البيرغر النباتي؟

شاركنا تعليقك