Polisen söker 21-årig Canada Goose-mördare

Polisen söker 21-årig Canada Goose-mördare
Alexander, 20, hade en Canada Goose-jacka. Därför rånmördades han. En 21-årig man är internationellt eftersökt för mordet. Polisen tror att han befinner sig i Libanon. – Jag har noll samvete, skriver 21-åringen på Flashback.

Den 10 december 2019 mördades 20-årige Alexander i Ånge, tio mil väster om Sundsvall. En granskning som gjorts av TV3:s program Efterlyst blottlägger hänsynslösheten hos gärningsmännen, en numera morddömd 18-åring och hans mordmisstänkte 21-årige kompis.

En vecka före mordet kom 18-åringen, som var trött på Malmö, med tåg till kompisen i Ånge. De bodde hos en tredje kille, som hade en lägenhet.
Det var kallt i Västernorrland och 18-åringen frös. Därför frågade 18-åringen lägenhetsinnehavaren om han kände till någon som hade en Canada Goose-jacka. Det gjorde han.

18-åringen och 21-åringen åkte hem till Alexander, tog hans röda dunjacka och tejpade honom med 5,5 meter byggtejp runt handleder, hals och fötter.
Alexander, som kvävdes till döds, beskrivs av familj och vänner som en nyfiken person, med ett stort hjärta, full av energi och drömmar.

– Om man var lite nere och umgicks man med honom så vart man på bättre humör. Han peppade upp ens humör. Han skulle ha bjudit mig på middag den dagen också, men så blev det inte, säger en vän till TV3:s Efterlyst.

18-åringen och 21-åringen filmade mordet, och visade det för en 24-årig man.
– 21-åringen visade en video på sin telefon och berättade hur han hade tejpat ihop Alexander ”som en jude”, hur han ”slaktade grisen” och misshandlade honom inne på toaletten. Jag uppfattade det som att 21-åringen njöt av det, berättade 24-åringen inför Sundsvalls tingsrätt.

Två dagar efter rånmordet flög 18-åringen och 21-åringen till Egypten. Efter en månad greps 18-åringen och kunde i augusti 2020 dömas till nio års fängelse för mordet. 21-åringen är fortfarande på fri fot, men polisen försöker nu hitta honom med allmänhetens hjälp.

– 21-åringen är en person som verkar njuta av våld och våldshandlingar och att förnedra andra människor, och se dem i svaga positioner. Som han är i nuläget ska han inte vara ute i samhället, säger kriminalinspektör Mats Jonsson till TV3:s Efterlyst.
På Flashback har 21-åringen bland annat skrivit ”jag älskar att skada, jag har psykiska problem” och ”jag har noll samvete”. Han har också kontaktat 18-åringens mamma och begärt 100 000 kronor för att ta på sig skulden för mordet.

Aftonbladet.se

"Historic" budget spends billions on work and welfare السابق

"Historic" budget spends billions on work and welfare

دراسة علمية تكشف سرّ العلاقة بين الجري والموت المبكّر! التالي

دراسة علمية تكشف سرّ العلاقة بين الجري والموت المبكّر!

شاركنا تعليقك