Resenärer har inte följt uppmaningen att inte resa

Resenärer har inte följt uppmaningen att inte resa
Trots uppmaningar har resenärer i kollektivtrafiken inte låtit bli att resa kollektivt när det inte varit nödvändigt. Det uppger flera regioner för Ekot.

Det handlar bland annat om Uppsala, där UL kör kollektivtrafiken.

– Nej. Många följer såklart uppmaningen att inte resa. Men tyvärr är det en del som inte följer. Följden blir att man skyller på oss som kollektivtrafikmyndighet, att vi inte har tillräckligt med trafik, säger Helena Klange, presschef för UL.

Som Ekot rapporterat om under morgonen har en majoritet av de svenska regionerna upplevt trängsel i kollektivtrafiken under coronapandemin. Det framgår av en enkätundersökning Ekot gjort.

Samtidigt uppger flera regioner att man reducerat trafiken, och över hälften har inte förstärkt sommartidtabellerna jämfört med en normal sommar utan covid-19.

Bland annat har Stockholm och Uppsalas regioner har märkt att det det finns resenärer som inte hörsammat uppmaningar om att inte resa kollektivt om man verkligen inte måste.

– Vi har vädjat till folks goda omdöme. Det har varit den svenska strategin, men det har slagit tillbaka på att det är vi som kanske inte haft tillräckligt med trafik. När vi ser och hör att många reser fast de inte borde, säger Helena Klange.

Har inte kollektivtrafikmyndigheterna och regionerna ett ansvar att minska trängseln? Folk måste ju åka till jobbet.

– Jo, absolut. Och det är där som Folkhälsomyndighetens rekommendation om att bara resa om man måste, det är därför vi har upprätthållit all möjligt trafik under hela våren, säger hon.

Sveriges Radio

3D-kopior av organ ger säkrare operationer السابق

3D-kopior av organ ger säkrare operationer

زواج على الحدود التالي

زواج على الحدود

شاركنا تعليقك