Här är de vanligaste brotten i Sydsverige

Småbarnspappan fick välja hur han skulle dö

Småbarnspappan fick välja hur han skulle dö

Småbarnspappan i Malmö fick ett ultimatum: Bli knivhuggen eller skjuten.

Sedan trycktes en skarpladdad revolver in i munnen på honom så hårt att en del av framtanden slogs ut, enligt förhör.

Tre män åtalas nu för bland annat olaga frihetsberövande och försök till grov utpressning – då de misstänks ha krävt 500 000 kronor till nästa dag.

Skräcktimmarna varade i drygt två timmar på kvällen och natten till den 17 november förra året, enligt den 37-årige småbarnspappans vittnesmål.

Kvällen började med att han mötte upp sina bekanta i en lägenhet i Malmö. Stämningen var dock allt annat än vänskaplig, har han berättat, och det slutade med att de skulle ta en taxi därifrån. 37-åringen uppger att ingen tvingade honom att följa med, men att det uppstod en sådan press att han inte hade något val.

Taxin tog dem till Hyllie, där stämningen blev värre och allt mer våldsam. Omringad av fyra män utsattes 37-åringen för flera slag och sparkar.

Delar av händelseförloppet fångades av övervakningskameror utanför arenan. Vid ett tillfälle syns hur en av männen delar ut ett slag mot 37-åringen som faller handlöst till marken. Slaget är så kraftigt att målsägaren inte tar emot sig när han faller bakåt – och hans ben far upp i luften när han landar.

Hotade att döda hans fru och barn

I samband med det blev offret fråntaget både sin klocka och 2 500 kronor i kontanter, har han sagt i förhör.
Våldet och hoten var dock inte slut där, utan männen fortsatte med att ta med honom till en lekpark i närheten samtidigt som fler personer anslöt. Där misstänks de ha hållit kvar honom i över en halvtimme.

En av männen ska då ha sagt att han fick välja mellan att dö genom att bli skjuten eller knivhuggen i halsen. Därefter stoppades en skarpladdad revolver i munnen på honom med sådan kraft att en bit av ena framtanden lossnade. 

Utöver dödshoten mot honom uttalades även att 37-åringens fru skulle våldtas och att hans barn, som är i förskoleåldern, skulle dödas, har han berättat efteråt.

Krävdes på en halv miljon

Småbarnspappan uppger att han också fick frågan hur mycket hans liv är värt. Sedan sa männen att han hade till klockan 13 dagen efter på sig att ge dem 500 000 kronor.

Fyra av männen ska sedan ha lämnat platsen. En av dem stannade kvar och upprepade det sista hotet och att han ”vet vad som kommer hända annars” och att männen ”inte skämtar”. 

37-åringen tilläts därefter åka hem till sin fru och dagen efter ringde han polisen och berättade om sin upplevelse.

Tre av männen som fångades på övervakningsbilder från kvällen åtalas nu misstänkta för olaga frihetsberövande, grovt rån och försök till grov utpressning. En av dem åtalas även för olaga hot efter att ha riktat stor en kniv mot småbarnspappan. Samtliga nekar till alla brottsmisstankar.

Källa: expressen.se/kvallsposten

Lärare från Göteborg ny partiledare för Feministiskt initiativ السابق

Lärare från Göteborg ny partiledare för Feministiskt initiativ

ثلاثون سنة ضاعت هباء! التالي

ثلاثون سنة ضاعت هباء!

شاركنا تعليقك