Uppgifter: Dödsskjutningen i Husby firades med fyrverkerier

Uppgifter: Dödsskjutningen i Husby firades med fyrverkerier

Två mord inom loppet av tio timmar i nordvästra Stockholm.
Efter det första mordet – i Husby – sköts fyrverkerier i Sollentuna ”för att fira”, enligt uppgift till SVT.

Den första skjutningen skedde mitt på ljusa dagen bland andra människor.
Det finns ett femtiotal kriminella nätverk i Stockholm och flera av dem befinner sig i dödliga konflikter med varandra. Det visar inte minst kommunikation i Encrochat där ledande personer i gängen öppet misstänks ha diskuterat beställningsmord på sina rivaler.

En person vars namn förekommer som måltavla i ett sådant meddelande på Encrochat blev mördad vid tunnelbanan i Husby i nordvästra Stockholm vid 15.30-tiden i måndags eftermiddag. Offret är i 30-årsåldern och har enligt polisuppgifter kopplingar till ett kriminellt nätverk i Husby och dömts till ett flerårigt fängelsestraff för grov brott.

Flera hypoteser kring motiv

I Morgonstudion bekräftade Anders Djurestad, biträdande lokalpolisområdeschef i Järva, att det gjorts frihetsberövanden för det första mordet i Husby. Enligt uppgift till SVT är en av de gripna en person som kopplas till en lokal yngre gruppering som kallas Husbys Hyenor. Grupperingen misstänks ligga bakom flera mord i området senaste året.

Det finns flera hypoteser om motivet. Det är väl känt för polisen att offret hade flera rivaler, dels bland de yngre i Husby men även i Sollentuna längre norrut. Detta efter att offret förekommit i en utredning gällande ett allvarligt brott som drabbat en person från en stor släkt.

Efter mordet ska personer i Sollentuna ha firat med fyrverkerier och trummor, enligt uppgift.

Koppling utreds

Den andra skjutningen inträffade strax före midnatt i Hjulsta, även det i Järvaområdet där också Husby ingår. Offret där är även han en man i 30-årsåldern och polisen uppger att det utreds om det finns en koppling mellan händelserna.

Källa: SVT.se

أوروبا تسعى لتوحيد شروط السفر داخلها لحملة "جوازات" كورونا السابق

أوروبا تسعى لتوحيد شروط السفر داخلها لحملة "جوازات" كورونا

شاركنا تعليقك