Uttalade sig efter Vetlanda-dådet – får polisskydd

Uttalade sig efter Vetlanda-dådet – får polisskydd

Daniel Berner, pastor och ordförande för integrationsföreningen Kvar i Vetlanda, har hotats efter att han uttalat stöd till de afghaner i Vetlanda som känner oro för att sammankopplas med den misstänkte gärningsmannen.

Daniel och hans familj har därför fått polisskydd.

I klippet: hör Daniel Berner berätta hur han ser på att han och hans familj tvingas ha polisskydd.

Daniel Berner har jobbat med integration i Vetlanda i flera år. Han är pastor men också fritidspolitiker för Centerpartiet.

Har polisskydd

När Vetlandadådet skedde uttalade han sig i flera intervjuer utifrån sin roll som ordförande i Kvar i Vetlanda. Han sa bland annat att bara för att den misstänkte för Vetlandadådet är afghan, betyder inte det att alla afghaner är förövare.

Det tillsammans med hans politiska uppdrag har gjort att han fått ta emot hot, både via sociala medier, mejl och telefon.

Han och hans familj har nu polisskydd men han har bestämt sig för att ändå fortsätta med sina uppdrag för integration och inom politiken.

– Efter att ha pratat igenom det med min familj så har jag bestämt mig för att jag inte ska sluta för då vinner de som hotar mig. Det ska de inte få göra, säger Daniel Berner, ordförande Kvar i Vetlanda.

Källa: SVT.se

Uttalade sig efter Vetlanda-dådet – får polisskydd السابق

Uttalade sig efter Vetlanda-dådet – får polisskydd

Ryska nazisttvillingar utvisade ur Sverige التالي

Ryska nazisttvillingar utvisade ur Sverige

شاركنا تعليقك